fbpx

Viroza respiratorie la un copil de 11 ani vindecata prin homeopatie

Mama se prezinta la consultatie in februarie 2019 cu baiatul de 11 ani care prezinta de 2 saptamani tuse seaca dimineata si seara, nas infundat, oboseala, dureri articulare si musculare. Este un copil timid, cu anxietate inainte de a merge la scoala si legata de teste. Mai prezinta des dureri abdominale inainte de a merge la scoala. Nu are incredere in el, are nevoie de asigurarile adultilor ca si-a facut bine lectiile.

La scoala este stresat deoarece are niste profesori mai critici si duri care il inhiba. Si acasa este certat des de tatal lui si prea putin laudat sau apreciat. Caracterul simptomelor fizice si personalitatea copilului, ca si contextul lui de viata stresant, mi-au indicat remediul Lycopodium pe care l-am prescris in potente de 200 CH, repetat, pe perioade de 2-3 luni. Copilul nu a mai facut raceli si durerile abdominale au disparut.

In paralel, am consiliat parintii pentru a-si schimba atitudinea fata de copil, inlocuind critica cu incurajarile pentru a-i creste increderea in el. In timp am observat progrese si in starea de sanatate, care s-a imbunatatit, si in personalitatea copilului, care a fost mai putin stresat.  Procesul de consiliere parentala mai trebuie continuat pentru consolidarea unor relatii mai benefice in familie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.