fbpx

Tuse persistenta tratata prin homeopatie

O pacienta de 46 de ani se prezinta la consultatie pentru tuse persistenta de 6 ani, ce se agraveaza mai ales cand vorbeste, la frigul de afara, intr-o camera rece si la stres. Tusea este predominant seaca, dar uneori este si cu expectoratie. Vara are perioade cand tuseste mai putin, iar toamna predomina tusea cu expectoratie. Testele alergice sunt negative.

De cativa ani are o insomnie cu trezire de la ora 3 pana la 5 noaptea. In timpul consultatiei am observat ca pacienta tusea puternic atunci cand povestea despre situatii frustrante din viata sa, si mai putin cand vorbea despre lucruri neutre. La nivel psihologic ea descrie o dificultate de a spune oamenilor din jur ce o deranjeaza in comportamentul lor. De cate ori este frustrata de o nedreptate care i se face, in loc sa isi afirme drepturile clar si sa responsabilizeze persoanele care o supara, ea tuseste puternic. Din istoric este important de retinut prezenta unor noduli tiroidieni, in tratament cu Eutirox si un ATPO crescut. Tusea a inceput in urma cu 6 ani, in timpul unui proiect de serviciu in care muncise foarte mult si fusese nedreptatita de superiori.

Totalitatea simptomelor specifice pacientei, tusea agravata la frig, la vorbit, insomnia intre 3 si 5 noaptea, durerea lombara premenstruala si tipul de personalitate au condus la prescrierea unui remediu individualizat pentru ea, Sulphur. In doua luni de tratament tusea s-a redus  mult, aproximativ 60-70%. In procesul de consilere lucram la asertivitate. Pacienta invata sa isi exprime sentimentele si sa ceara sa i se respecte drepturile in relatiile de serviciu si de familie. Tot in urma tratamentului s-a vindecat si insomnia pacientei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.