fbpx

Tratamentul homeopatic al infectiei respiratorii cu febra, tuse, cefalee sau pneumonie

Remediile homeopate prescrise in urma consultatiei pentru un pacient cu o infectie respiratorie se indica conform caracteristicilor simptomelor. La anamneza medicul noteaza daca exista un orar al febrei, cum este tusea, seaca sau spasmodica sau cu expectoratie, cand se agraveaza sau se amelioreaza, in functie de momente ale zilei, noaptea, la efort, frig, sau la stari emotionale. Este important daca se asociaza si alte simptome cu tusea, cum ar fi durerea de cap sau dureri in piept. Se noteaza particularitatile durerii de cap, daca se agraveaza la frig, curent, cald, noaptea sau ziua, senzatia durerii, arsura, presiune, pulsatie, localizare , frunte , timple, occiput, pozitie de agravare sau ameliorare.

Daca apare pneumonia sunt importante simptomele respiratorii, prezenta sau absenta ralurilor, pe ce parte este, dreapta, stanga sau bilateral, durerile in piept daca exista, dispneea, la efort sau culcat, starea generala, transpiratia, somnul.  Sunt importante senzatiile particulare in anumite zone, cap, piept, pot fi senzatii de rece, cald, intepatura, arsura , junghi.

Se analizeaza si starea generala a pacientului, daca este energic, agitat, anxios sau apatic, letargic. Si care este starea emotionala, mai fricos, mai deprimat, iritabil sau optimist. Toate aceste simptome se analizeaza si se alege un remediu homeopatic care sa le cuprinda pe toate. Acel remediu este cel care va produce o ameliorare semnificativa si o vindecare rapida.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.