fbpx

Tratamentul homeopat este individual pentru fiecare pacient

Tratarea unui pacient prin homeopatie se face prin personalizarea remediului homeopatic conform cu simptomele fiecaruia, tipul de constitutie, boli mai vechi coexistente, starea emotionala, personalitatea, simptome rare si particulare. Deci dictonul “Nu exista boli, exista bolnavi” se potriveste foarte bine acestei metode.
Astfel, rezultatele si durata tratamentului sunt individuale, in functie de fiecare in parte. Articolele care denigreaza homeopatia ca fiind ineficienta cad intr-o greseala frecventa, si anume generalizarea. La fel ca in medicina alopata, unii pacienti se vindeca, altii nu, in functie de multi factori. Principalul este daca remediul este corect individualizat. Daca remediul se potriveste pacientului, adica este “similimum”, pacientul se vindeca, daca nu, nu.

Desi nu se prea vorbeste despre asta si in medicina alopata se fac erori de diagnostic si tratament, deci nu toti pacientii se vindeca. Si atunci nu invinovatim metoda, asa cum se face cu homeopatia. Deasemenea, vindecarea depinde si de stadiul bolii si de cauzele mentinatoare, care pot fi deseori conflicte emotionale.  Asadar, generalizarea ideii ca homeopatia nu functioneaza, nu este in acord cu realitatea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.