fbpx

Tratamentul homeopat al astmului bronsic

Astmul bronsic este o boala cronica ce afecteaza plamanii, cu inflamatia recurenta si ingustarea cailor aeriene, ce rezulta in obstructia fluxului de aer, ca raspuns la sensibilitatea fata de anumiti factori alergici si non alergici. Aceasta face respiratia dificila si poate declansa episoade de tuse si wheezing sau suieraturi. Unii oameni fac forme usoare, altii mai severe.

Astmul copiilor se poate datora diferitilor alergeni, poluarii, factorilor genetici, obiceiuri alimentare, antibiotice, sau stres.
Astmul profesional se datoreaza  ocupatiei persoanei, cum ar fi brutar, lucrator in fabrica de chimicale, laborator, fabrica de medicamente, metal sau plastic, lemn, vopsele, etc.
Astmul sezonier se caracterizeaza prin episoade ce apar intr-o anumita perioada a anului, cum sunt cele cu polen, vreme rece, nor sau ploaie.
Astmul indus de exercitiu fizic apare ca o criza de constrictie in piept, respiratie dificila si tuse la cateva minute dupa un efort fizic mai intens.

Astmul este o expresie a hipersensibilitatii sistemului imun, asa ca trebuie tratat de la radacina, corectand boala la nivelul imunologic.
Homeopatia are acelasi principiu, corecteaza astmul la nivel imunologic, regland hipersensibilitatea si imbunatatind capacitatea de vindecare. Fiind o boala  cronica, recurenta, astmul necesita tratament de durata. Homeopatia este foarte eficienta in tratamentul de durata al astmului, iar remediile homeopate nu au efecte secundare si nu dau dependenta. Ele ajuta pacientii sa aiba o viata fara simptome o perioada lunga de timp.

Studiile arata ca pacientii care fac tratament homeopat au o calitate a vietii crescuta fata de cei care folosesc doar bronhodilatatoare sau alte tratamente conventionale pentru o perioada mai lunga de timp. Tratamentul conventional, spre exemplu cortizonul sau bronhodilatatoarele, ajuta in crizele de astm. Totusi, pentru reducerea recurentelor, duratei si intensitatii crizelor astmatice, homeopatia are un efect exceptional, mai ales la copii. Deasemenea, homeopatia reduce dependenta de cortizonul inhalator si alte bronhodilatatoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.