fbpx

Ticurile copiilor se vindeca prin homeopatie

Mama vine la consultatie cu un copil de 5 ani care prezinta de 2 saptamani un tic al capului, cu miscarea repetata si continua de sus in jos ca si cum ar semnala “Da” incontinuu. Ticul a aparut in contextul in care la gradinita avea o educatoare autoritara, care nu il lasa sa mearga la baie. El plangea in fiecare dimineata, refuza sa mearga la gradinita, dar mama il forta.

I-am prescris remediul homeopatic si ticul i-a disparut intr-o saptamana. In acelasi timp am sfatuit-o pe mama sa-l mute la alta gradinita, ceea ce a si facut. Copilul s-a simtit bine si a mai revenit la consultatie dupa cativa ani, cand ii reaparuse ticul intr-o tabara in care niste copii radeau de el. Acelasi remediu homeopatic i-a vindecat ticul. Ticul a aparut datorita reprimarii emotionale a copilului de catre adultii care l-au ingrijit.

Este bine ca parintii si profesorii sa cunoasca efectele negative ale reprimarii asupra copiilo: le scade stima de sine, apare frica, neascultarea, sau chiar imbolnaviri care exprima suferinta emotionala a copilului. Este necesar ca in aceste cazuri si adultii sa fie consiliati pentru a-si schimba comportamentul fata de copii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.