fbpx

Simptomele sunt expresia fortei vitale

Forta vitala a organismului este o energie inteligenta care determina functionarea armonioasa a individului. Ea mentine echilibrul corpului, mintii si emotiilor noastre si este motorul care activeaza capacitatea de vindecare a organismului. Chinezii ii spun “Qi” , indienii ii spun “prana”, iar in homeopatie o numim forta vitala. 

Fiecare om simte aceasta energie. Ea face diferenta intre un corp viu si unul lipsit de viata. Toti oamenii simt modificarile energiei lor de la o zi la alta sau chiar in cursul aceleiasi zile. Aceste modificari se pot datora dietei, somnului, factorilor fizici (frig, caldura), psihici (efort intelectual sustinut), emotionali (o pierdere, o veste proasta, un stres) si altele. Dar, indiferent de cauza, ceea ce simtim noi este, de fapt, fluxul si refluxul fortei vitale.

Schimbarea parametrilor fortei vitale in sens negativ produce boala, iar in sens pozitiv produce sanatatea. Factorii care tulbura forta vitala sunt variati, ei putand actiona atat din interior, cat si din exterior. Modificarile fortei vitale inspre boala se traduc prin diferite simptome, la unul sau mai multe nivele ale fiintei uman: fizic, emotional si mental. Simptomele in sine nu trebuie privite ca un rau ce trebuie suprimat cu medicamente chimice, ci ca un semn ca forta vitala lupta sa mentina organismul in echilibru energetic si ca eforturile ei trebuie sustinute cu metode conforme cu legile naturii. Si cea mai eficienta si corecta metoda de tratament este stimularea fortei vitale, adica exact ceea ce face homeopatia. Astfel, homeopatia nu numai vindeca simptomele si cauzele acestora, dar asigura si o sanatate mai buna pe termen lung.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.