fbpx

Remediile homeopate – de ce avem nevoie de ele?

Homeopatia este o medicina alternativa sau complementara la medicina alopata, conventionala. Medicamentele homeopate, denumite de obicei remedii homeopate, sunt preparate prin dilutii in laboratorul farmaceutic, din substante naturale: plante, minerale, secretii animale. Ele se gasesc in anumite farmacii si se prescriu pe reteta de medicul homeopat.

Medicul homeopat este absolvent al facultatii de medicina generala, care a facut un curs postuniversitar de homeopatie, obtinand dreptul de practica in aceasta metoda. Dupa cum se stie din experienta multor pacienti, exista multe boli sau simptome suparatoare care nu se vindeca prin medicina alopata. Unele doar se amelioreaza, altele persista in ciuda tratamentului alopat. De obicei doctorii alopati le spun pacientilor cu astfel de situatii ca bolile lor nu se pot vindeca si ca atat poate face medicina. Acest lucru nu este adevarat, deoarece experienta a demonstrat in nenumarate cazuri ca exista si alte metode de tratament care vindeca acesti pacienti.

Homeopatia este una din ele. Astfel, remediile homeopate corect prescrise de medicul homeopat, pot vindeca multe boli si simptome care nu se vindeca prin medicamentele alopate. De aceea este foarte utila homeopatia: vindeca multe cazuri nerezolvate din toate categoriile de boli cunoscute.

Deoarece homeopatul individualizeaza tratamentul pentru fiecare pacient, si oamenii sunt diferiti, durata tratamentului si rezultatele difera de la om la om. Unul dintre marile avantaje ale homeopatiei este ca atunci cand pacientul are mai multe simptome diferite ce tin de mai multe organe, metoda homeopatiei clasice, uniciste, vindeca toate simptomele cu un singur remediu, denumit constitutional.

Aceasta este abordarea terapeutica holistica, a intregului om, cu toate simptomele sale, ceea ce este un avantaj fata de medicina alopata, care trateaza fiecare organ separat. Deasemenea, remediile homeopate regleaza dezechilibrele hormonale, metabolice, emotionale si determina o stare generala de bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.