fbpx

Remedii homeopatice frecvent indicate in raceli, tuse si gripa

  • ACONITUM NAPELLUS

Este produs dintr-o planta si este recomandat cand simptomele racelii apar brusc, dupa expunerea la vant rece si uscat sau curent de aer. Simptomele pot fi: durere de cap severa, cu senzatia de plenitudine sau greutate, la timpla stanga, sau senzatia de pulsatie. Fata este rosie, fierbinte, cu ochii uscati si injectati. Gatul este rosu si uscat, dureros, cu senzatia ca ceva este blocat in gat. Acest remediu poate trata si o tuse seaca, dureroasa, spasmodica, asociata cu senzatia de presiune in piept pe partea stanga.

  • GELSEMIUM

Este tot dintr-o planta. Este indicat pentru senzatia de slabiciune, senzatia de tremurat a picioarelor, si obosela generala. Este util pentru pacientul care se simte apatic, letargic, si vrea doar sa stea intins, fara a fi deranjat. Oboseala care persista dupa o gripa poate raspunde bine la Gelsemium. Durerea de cap la care se indica acest remediu are caracter de strangere ca si cum ar avea o banda in jurul capului. In timp ce Aconitum se potriveste pacientului care se simte fierbinte si arzand, Gelsemium este indicat pentru cei cu frisoane si tremuraturi, insotite de deprivare de somn datorita anxietatii nocturne.

  • ALLIUM CEPA

Este preparat din ceapa rosie si este indicat in racela atunci cand exista secretie apoasa din nas si lacrimare, stranut, varful limbii rosu, gadilatura in gat, durere in gat, ragusela, tuse seaca spasmodica.

  • EUPHRASIA

Este indicat mai ales in conjunctivita asociata cu rinita. Se pot asocia dureri articulare si musculare care pot fi debilitante.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.