fbpx

Endometrioza tratata prin homeopatie

O pacienta de 38 ani se prezinta la consultatie in ianuarie 2017 pentru a trata si preveni endometrioza. Ea a avut primul diagnostic de endometrioza in 2013 si a fost operata cu anexectomie stanga, urmata de tratament cu diferelin. Inainte de operatie avusese menstre frecvente, la 2 saptamani. In august 2017 a avut a 2-a operatie de endometrioza, urmata de diferelin.

Dupa acest tratament s-a simtit bine 6 luni, apoi au reaparut dureri abdominale la menstruatie. A luat anticonceptionale timp de 2 ani, dar avea edeme la membrele inferioare de la ele. Dupa ce a intrerupt anticonceptionalele, au revenit dureri mari abdominale in timpul menstruatiei. La consultul ginecologic nu s-a gasit vreo afectiune organica si a fost trimisa de medicul ginecolog la homeopat. 

Din istoricul pacientei sunt de retinut si episoade de ameteli, slabiciune, tremuraturi, lipsa de concentrare, care apar mai ales la serviciu, unde este foarte stresata. La serviciu are un conflict de un an cu o sefa care o agreseaza verbal. Din 2009 pana in 2012 a avut un stres foarte mare la serviciu si tot in 2012 a murit mama ei. Pe acest fond au aparut dereglarile de ciclu si durerile menstruale.

Pacienta a facut tratament homeopatic 2 ani, pana in august 2019, timp in care s-a reglat ciclul, s-au diminuat semnificativ durerile menstruale, dar s-au diminuat si s-au rarit si episoadele de ameteli. Controalele ginecologice sunt normale pana in prezent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.