fbpx

Dureri abdominale și balonare după menstruatie, vindecate prin homeopatie

O pacienta de 35 ani se prezintă la consultație pentru dureri abdominale foarte mari, cu caracter de crampe și senzație tăietoare, balonare extrema cu creșterea mare în dimensiune a abdomenului și urinare abundenta după menstruatie. Are senzația ca naște, ca sunt dureri asemanatoare celor de naștere.

Durerile au început la scurt timp după nașterea a 2 gemeni, care aveau 2 ani și 8 luni în prezent. Ea avea grija de gemeni, era foarte obosita pentru ca nu dormea destul, și foarte suparata pentru ca socrii ei veneau la ea acasă și preluau îngrijirea copiilor iar pe ea o dădeau la o parte. Nu avea suportul emoțional al soțului în aceasta situație. Era devalorizata, umilita, barfita de socrii la toate rudele lor.

Pacienta a dezvoltat o depresie în aceste condiții de abuz emoțional major din partea socrilor și nu avea puterea sa iși apere drepturile de mama. Practic socrii au alienat o de proprii copii încă de după naștere, preluând în mod abuziv și hrănirea copiilor și plimbarea lor. Socrul o îndepărta pe mama de la masa cand hrănea copiii, ii lua lingurita din mana și ii hrănea el în locul mamei. Socrul o împingea din fata căruciorului și lua el copiii la plimbare. Dimineața cand se trezea, copiii nu erau langă ea deoarece ii luase soacra.

Am analizat și tratat acest caz din punct de vedere homeopatic și psihoterapic. Remediul homeopatic indicat pentru simptomele fizice și emoționale a fost Sepia. Am prescris acest remediu. În plus, deoarece am studiat psihologia familiei și abuzul emoțional, am identificat la aceasta pacienta ca este victima unui abuz emoțional grav din partea socrilor, care i-au alienat psihologic copiii și i-au invalidat rolul de mama. De aceea am vorbit și cu soțul pacientei, explicandu-i faptul ca este necesar sa pună limite în relația cu socrii și sa înceteze abuzul.

Din fericire soțul a înțeles. A înțeles și pacienta ca trebuie sa învețe sa spună NU și sa nu mai permită socrilor invazia în spațiul ei personal și familial.

După o luna de tratament homeopatic și schimbările în dinamica familiei, pacienta s-a simtit mult mai bine. Durerile abdominale și balonarea s-au diminuat mult. Nu a mai permis socrilor sa o abuzeze. Și-a îngrijit ea copiii, impreuna cu soțul, și starea ei emoțională s-a ameliorat semnificativ. A reușit sa spună NU în fata insistentelor socrilor de a veni la ei.

Acest caz este semnificativ pentru a înțelege simptomele fizice ale pacientului în contextul lui de viata și mai ales de a identifica și înlătura factorii stresori care mențin și patologia fizica și cea emoțională.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.