fbpx

Dureri abdominale și atacuri de panica vindecate prin homeopatie

O pacienta de 14 ani se prezintă cu mama sa la consultație în 16 Oct 2018 pentru dureri abdominale, regurgitatii acide, senzația de plenitudine și greață, simptome ce apar seara.

Aceste simptome le are episodic de 4-5 ani și a făcut de multe ori tratamente alopate cu debridat și espumisan, fără efect.

Durerile abdominale apar episodic și noaptea, însoțite de greata și frica de vomă. Noaptea cand are durerile, ii apare și o stare de panica foarte mare, o trezește pe mama sa stea cu ea pana ii trec.

Durerile abdominale se mai agravează înainte de începerea scolii și după conflicte cu colegii la școală.

Personalitatea ei este caracterizata de timiditate, frica de a ieși în evidenta, frica de uni profesori autoritari.

De foarte mulți ani, încă din școală generala, este supusa unor insulte din partea unor colegi și s-a temut mereu de acești copii. Mulți colegi o marginalizeaza și rad de ea. Pe acest fond, ea a dezvoltat un stres, o frica, atunci cand merge la școală.

I-am prescris remediul Calcarea Carbonica 200 CH și în scurt timp, aprox 2 săptămâni, durerile abdominale și crizele nocturne au încetat.

La consiliere am sfătuit-o pe mama sa-și încurajeze fata, sa devina mai asertiva fata de colegi și sa învețe sa se opună agresiunii verbale, sa le spună sa se oprească și sa întrerupă comunicarea cu colegii care o hartuiau.

Mai mult, deoarece un băiat din clasa hartuita mai mulți copii, părinții fetei au decis sa anunțe direcția scolii sa ia masuri și hartuirea a încetat.

Ulterior, pacienta s-a simțit bine o lunga perioada de timp. Durerile abdominale și crizele nocturne digestive și de panica au reapărut cand a început liceul. Revenise frica de școală din cauza unor profesori autoritari și a unor colegi mai obraznici. Remediul homeopat Calcarea Carbonica a ajutat-o din nou și crizele au dispărut.

Acest caz este foarte ilustrativ, al tulburărilor digestive la copii și adolescenți apărute pe fond de stres, mai ales stresul scolii și al hartuirii. Remediul homeopat a vindecat crizele. A fost necesara însă și o consiliere pentru a identifica soluțiile de rezolvare a stresului de la școală. A fost foarte important ca mama sa înțeleagă prin ce trece fata și sa o susțină și sa-i valideze sentimentele și mai ales sa o apere împotriva agresiunii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.