fbpx

Anamneza pacientului in homeopatie are scopul de a gasi tratamentul corect

Anamneza reprezinta totalitatea intrebarilor pe care le pune medicul despre simptomele pacientului, in scopul de a stabili diagnosticul.

Anamneza homeopata consta in intrebari care cauta particularitatea simptomelor, pentru a gasi remediul potrivit, individualizat, pentru fiecare pacient. Astfel, pentru fiecare simptom este important de stiut cand se agraveaza si cand se amelioreaza, adica in ce situatii (moment al zilei, vreme, miscare sau repaus, pozitia corpului, somn sau veghe, stare emotionala, zona climatica, mare, munte, etc.).

Mai este importanta si asocierea cu alte simptome ale altor organe. Toate informatiile despre fiecare simptom se noteaza si se iau in analiza pentru stabilirea remediului. Se cauta remediul care acopera toate simptomele pacientului, cu particularitatile lor. De exemplu, tuse agravata la frig si noaptea in pozitie culcat, ameliorata de lichide calde, si durere in piept in timpul tusei. Cu cat simptomele sunt descrise mai detaliat, cu atat se gaseste mai usor remediul corect pentru acel pacient. Iar remediul corect asigura o vindecare blinda, rapida si de durata.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.