fbpx

Amenoree (absenta menstruatiei) vindecata prin homeopatie

Pacienta P.A. in varsta de 38 ani se prezinta la consultatie pe 7 iunie 2017 pentru absenta menstruatiei. Menstruatia ei s-a oprit dupa a doua nastere, in 2010, iar din 2012 a facut niste tratamente naturale si acupunctura, cu care a obtinut 3 menstruatii pana in prezent. Ultima menstruatie aparuse pe 24 feb 2017. Deci in ultimele 4 luni nu avusese nicio menstruatie. Iar din 2010 pana in 2017 avusese 3 menstruatii.

A inceput tratamentul homeopat pe 9 iunie, doze zilnice, si menstruatia a venit pe 6 iulie 2017, in cantitate mica. A continuat tratamentul cu doze crescinde si urmatoarele menstre au venit pe 10 august si 19 septembrie, in cantitati mai mari, spre normal. Mai departe a luat remediul homeopat zilnic si menstruatiile au venit pe 28 0ctombrie si 26 noiembrie, cu flux normal. In luna decembrie a observat ca s-a marit dimensiunea sanilor. Tot sub tratament homeopat, urmatoarele menstre au fost pe 24 decembrie 2017 si 19 ianuarie 2018. In acest moment i-am propus sa facem o pauza de tratament sa vedem daca organismul s-a reglat. In februarie nu a venit menstra, a reluat tratamentul si a venit apoi pe 9 martie, 8 aprilie, 8 mai si 5 iunie, tot pe tratament homeopat.

La ultima consultatie, in 11 iulie, pacienta povesteste ca si a dorit sa nu i vina menstra la mare si a avut o perioada de 35 zile de la ultima menstruatie. I-am prescis mai departe o doza mai mare din acelasi remediu.

Pe parcursul intilnirilor noastre, pacienta a povestit ca sotul o controla psihologic in toate aspectele vietii ei, si mai ales insista foarte mult sa se trateze pentru amenoree. Ea a dezvoltat o reactie de opozitie si de razbunare, afirmand “Nu-mi spui tu ce sa fac cu corpul meu!”. Astfel, a ajuns sa nu si doreasca sa ii mai vina menstruatia, ca reactie de aparare impotriva intruziunii si dominatiei sotului ei.

Acest context relational si psihologic al pacientei a facut sa fie necesar ca tratamentul sa se prelungeasca pe o perioada mai lunga.

Concluzia cazului: Tratamentul homeopat a restabilit ciclul menstrual oprit in urma cu 7 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.